CloseForm

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief:

Hybride Ontboller

Tulpen zo efficiënt mogelijk ontbollen met behoud van maximale steellengte? De Hybride Ontboller van Bercomex combineert horizontaal en verticaal transport, waardoor je met minimale inzet een maximaal resultaat behaalt.

Eenvoudig opleggen
Met de Hybride Ontboller bespaar je arbeidskosten. De machine zorgt zelf voor een goede horizontale invoer, wat betekent dat je de tulpen niet meer nauwkeurig op de band hoeft te leggen. Waar voorheen een rondsnaar werd gebruikt om de tulpen te kantelen, is de nieuwe ontboller voorzien van een getwiste transportband. Hierdoor verloopt de invoer gestroomlijnd en voorkom je stilstand.

Nauwkeurig verenkelen en richten 
De Hybride Ontboller beschikt over vier verenkelstappen. Tijdens deze stappen worden de tulpen verenkeld. Om het risico op steelbreuk te minimaliseren, duwt de narichtband de bollen die niet door de snaren zakken naar beneden. Zo gaan ze netjes de ontbolmachine in.

Maximal steellengte
In de ontbolmachine worden de bollen volledig verwijderd. Door de combinatie van horizontaal en verticaal transport behouden de tulpen hun maximale steellengte. De afbroei kun je gescheiden verzamelen. Na het proces in het verwerkingshuis zorgt een actieve bijbladscheider voor de afvoer van bijblad en sprot.

De Hybride Ontboller versterkt uw proces
Met de Hybride Ontboller bespaar je kosten en verklein je het risico op steelbreuk. Je kunt de machine in combinatie met verschillende bossystemen gebruiken. Dankzij het compacte en robuuste ontwerp is de Hybride Ontboller bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Dit zie je onder meer terug in de slimme afvoer van vuil.

Unieke voordelen:

 • 4 verenkelstappen
 • Minder risico op steelbreuk
 • Gescheiden afvoer van sprot en bijblad
 • Behoud van maximale steellengte
 • Betrouwbare invoer
 • Besparing op arbeidskosten
 • Optimale invoer

  Tulpen worden in de verenkelstappen en de ontboller optimaal ingevoerd en uitgelijnd. Dit zorgt voor behoud van maximale steellengte.
 • Verticaal transport

  Tulpen worden op gelijke afstand verenkeld.
 • Schone afbroei

  Afbroei wordt geschieden van sprot en bijblad.

Wilt u weten of deze oplossing het beste past in uw situatie?

Neem contact op met:

Wilco de Hooge

Bel +31 (0)6 51 84 98 28
of stuur een e-mail naar
sales@bercomex.com

Heeft u vragen over service, onderhoud of onderdelen?

Neem contact op met:

Invaro Services

Bel 0229 502150
of stuur een e-mail naar
service@invaroservices.com

Andere klanten keken naar:

#innoveren doe je samen
Horizontale Ontboller
Een compacte ontbolmachine die bollen nauwkeurig verwijdert van de bloem. De Horizontale ontboller behoudt de maximale steellengte van de bloem zonder schade.
Bekijk machine
#innoveren doe je samen
Verticale Ontboller
Schone stelen met maximale lengte. De verticale ontboller ontkruist en ontbolt uw tulpen automatisch.
Bekijk machine
#innoveren doe je samen
Furora Compact
Van bloem tot bos, snel en vooral nauwkeurig verwerken. De Furora Compact maakt gebruik van röntgen, waardoor de bloem tot in het kleinste detail beoordeeld kan worden.
Bekijk machine

Deel deze oplossing:

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief: