CloseForm

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief:

Hybride Ontboller

De nieuwste ontboller van Bercomex: De Hybride Ontboller. Met verticaal en horizontaal transport van de tulp, voor het beste resultaat.

Het beste van beide werelden

Nauwkeurig opleggen van de bloemen is niet meer nodig. De oplegger plaatst de bloemen met bol horizontaal op de band. Hierna neemt de ontboller het werk over. De bloem met bol worden verenkeld en gaan één voor één door de machine, waarbij het sprot wordt gescheiden. Tenslotte worden ze weer horizontaal gebracht. Hier gaat de bol door de snijunit, waarbij de optimale snijhoogte wordt bereikt. Zo bereikt u maximale steellengte met minimale steelbreuk.

Steellengte

De ontboller is instelbaar per bloemsoort. Het kneuswiel kan ingesteld worden zodat hij de juist kneuzing voor iedere soort bloembol kan uitvoeren. Dit geeft maximale steellengte met behoud van steelkwaliteit.

Unieke voordelen:

  • Minder nauwkeurig opleggen
  • Optimale doorsnijhoogte vanaf onderzijde bol
  • Minder steelbreuk
  • Maximale steellengte
  • Compacte uitvoering
  • Snel en gecontroleerde invoer van tulpen.... En het bespaard nog een mannetje ook.
  • het brengt het percentage breuk aantoonbaar terug.
  • Met het ontbolresultaat zoals u al jaren gewent bent.

Wilt u weten of deze oplossing het beste past in uw situatie?

Neem contact op met:

Wilco de Hooge

Bel +31 (0)6 51 84 98 28
of stuur een e-mail naar
sales@bercomex.com

Vragen over service, onderhoud of onderdelen?

Neem contact op met:

Invaro Services & Supplies

Bel 0229 502150
of stuur een e-mail naar
service@invaroservices.com

Andere klanten keken naar:

#innoveren doe je samen
Horizontale Ontboller
Slim Nauwkeurig opleggen van de bloemen is niet meer nodig. De oplegger plaatst de bloemen met bol horizontaal op de band. Hierna neemt de ontboller het werk over en zorgt de innovatieve richter voor het plaatsen van de bollen op één lijn. Door het automatisch plaatsen op de juiste positie, kunnen de bloemen nauwkeurig en snel ontbolt worden. Steellengte De ontboller is instelbaar per bloemsoort. Het kneuswiel kan ingesteld worden zodat hij de juist kneuzing voor iedere soort bloembol kan uitvoeren. Dit geeft maximale steellengte met behoud van steelkwaliteit. De Horizontale Ontboller is geschikt voor tulpen van grond- en waterbroei.
Bekijk machine
#innoveren doe je samen
Verticale Ontboller
Gemak Wanneer de tulpen met bol zijn opgelegd, neemt de Verticale Ontboller het stokje over. De ontboller brengt tulpen met bol in verticale stand. Daarbij vindt het ontkruizen en verenkelen van de tulpen plaats. Een efficiënt proces waarbij werknemers niet langer de bloemstelen hoeven te corrigeren. Nauwkeurig Meer steellengte, minder beschadiging door het verticaal ontbollen. De bol hangt in verticale positie, waarbij de bolneus in de snaren hangt tijdens het ontbollen. Dit zorgt ervoor dat er meer steellengte overblijft. Tijdens het doorsnijden van de bol hangt de steel vrij, waardoor de kans op beschadiging van de steel klein is. De Verticale Ontboller is een perfecte aansluiting op uw Furora. Door het verticale transport zijn de stelen al op de juist hoogte en positie, wat zorgt voor een efficiënter en sneller aanvoerproces.
Bekijk machine
#innoveren doe je samen
Furora Compact
Röntgen De bloemen worden op een aanvoerband geplaatst en de machine pakt één voor één de bloemstelen over. Hierna wordt iedere bloem volledig gescand. De röntgen scant door de bladeren en de bloemknop heen, waardoor de positie van de knop zelf beoordeeld wordt. Zo wordt de bloem beoordeelt op steellengte, steeldiameter en aanwezigheid van sprot. De Furora Compact zorgt daarna voor het op maat snijden van de bloem en brengt hem naar het juiste bosstation. Met uniforme gesorteerde bossen als eindresultaat. Arbeidsbesparing De productiviteit verhogen in uw kwekerij met minder mensen. Door het automatisch bossen en binden van uw bloemen heeft u een sneller verwerkingsproces. Werknemers hoeven alleen nog maar de bloemen eenvoudig en ongesorteerd op de aanvoerband te plaatsen. Aan het einde van het proces kunnen de kant en klare bossen van de band gehaald worden. Met de Furora ervaart u een ongeëvenaarde boskwaliteit!
Bekijk machine

Deel deze oplossing:

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief: