CloseForm

WE GAAN VOOR OPTIMAAL RENDEMENT

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief:

Met aandacht voor kwaliteit

‘Samen bedenken, ontwikkelen en onderhouden we oplossingen die het verschil maken’

Bercomex gaat voor optimaal rendement

We leven in een tijdperk van automatisering. Meer doen met minder mensen, dat is wat iedere kweker of verwerker wil. De kleinste besparing maakt onderaan de streep namelijk een wereld van verschil.

Bercomex gaat voor optimaal rendement. We zijn een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in snijbloemenverwerking. Al ruim tachtig jaar bedenken, ontwikkelen en onderhouden we machines die het verschil maken. Door de machines perfect op uw proces af te stemmen, zetten we samen stappen op het gebied van productiviteit, productkwaliteit en continuïteit.

Innovatie vormt onze drijfveer. We verbeteren onze machines en oplossingen continu, zodat u in bedrijfszekerheid investeert, beschadigingen minimaliseert en blijft voldoen aan de vraag vanuit de markt. Vandaag en morgen, maar ook in de toekomst.

Gerben Schouten, CEO

Onze kernwaarden

Samen met plezier

Samenwerken zit in ons bloed. We doen het binnen onze organisatie, maar ook daarbuiten. Door ons te verdiepen in uw proces, komen we met elkaar tot dé oplossing waarmee u van toegevoegde waarde blijft in de markt.

Waarmaken

Al tachtig jaar krijgt u wat u nodig heeft. En vaak zelfs meer. We hebben verstand van zaken en beheersen het gehele proces, waardoor we waarmaken wat we bedenken. Van R&D tot installatie en plaatsing regelen we alles, zodat uw oplossing zich zo snel mogelijk terugverdient.

Ontwikkelen

Onze eigen R&D-afdeling pioniert met creatieve en innovatieve oplossingen. We luisteren naar uw vraag, vernieuwen continu en lopen voorop. Zo past u niet alleen de oplossingen van vandaag toe in uw processen, maar ook die van morgen.

Bevlogenheid

Ondernemers ontmoeten, kansen ontdekken, oplossingen bedenken, het proces van ontwerp tot plaatsing begeleiden en continu verbeteren. Met ons vak bezig zijn geeft ons energie. Elke dag opnieuw.

Waar komen we vandaan?

Al ruim tachtig jaar innovatief

Bercomex gaat voor optimaal rendement. We zijn een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in snijbloemenverwerking. Al ruim tachtig jaar bedenken, ontwikkelen en onderhouden we innovatieve machines die het verschil maken. Door de machines perfect op uw proces af te stemmen, zetten we samen stappen op het gebied van productiviteit, productkwaliteit en continuïteit.

Benieuwd naar onze oplossingen?

Onze innovatietijdslijn

Eerste T-1 ontboller

Dit is de eerste Olimex sorteermachine uit 1967. Olimex bedacht dat het anders moest. Zij begonnen met de ontwikkeling van een ‘Vlindertje’ en schermde een deel van de machine af. De ontboller kreeg de naam: T-1 (Torpedo), inmiddels is versie T-12 op de markt. Op de foto de toenmalige directie van Olimex, de heren A. Eveleens (L) en K. Eveleens (R).

Oprichting van Compas

Compas werd opgericht en maakt machines voor bollen en knollen. Ze kwamen met de nieuwe nokvorm sorteermachine

De eerste bloemenverwerkingslijn is klaar

Een klant wilde een oplossing voor het verwerken van zijn bossen bloemen. Van den Berg Machinebouw ging hiermee aan de slag.. Het werd een transportband met een zaag, ontbladeraar en een binder. Zo ontstond de eerste bloemenverwerkingslijn.

De Eerste aardappelsorteermachine

Compass ontwikkelde de eerste aardappelsorteermachine.

Bloemenlijn

Een van de grootste supermarktketens van Nederland komt met de vraag of het mogelijk is om een lijn te ontwikkelen voor de verwerking van bossen bloemen. Zo ontstaat de eerste bloemenlijn.

De eerste Chrysantenmachine (S5-3000) en bandoogsters.

Van Den Berg Machinebouw zette in op optimalisatie van het touwtjestransport. De machine stond op het pad en sloot aan op de touwtjes. De machine die op het pad stond kon knippen, ontbladeren, binden en verzamelen. Dit is de huidige Padoogster (S5-3000).

CRM binder.

Van Den Berg Machinebouw ontwikkelde eerste eigen binder. Deze binder is de huidige CRM binder.

Eerste Rosematic

Deze rozensorteermachine is door ZTI ontwikkeld en werd door de CTAV op de markt gezet. Omdat de CTAV alleen de verkoop deed, is later (1994) de productie, verkoop en service van deze machine bij Olimex gekomen. Dit resulteerde in de introductie van de Rosematic met verticaal transport aan de kop van de roos.

Oprichting Bercomex

Van Den Berg Machinebouw (bloemenlijnen), Olimex (rozen) en Compas (bollen en knollen) vestigen zich in één gebouw aan de Holenweg in Hoorn.

De Aquagrader wordt op de markt gebracht.

Leliebollen zijn moeilijk te sorteren door de grote wortelbossen, daarom werd de Aquagrader bedacht.

Uitvinding verenkelaar

Na jaren proberen lukte het Van Den Berg om de bloemen verticaal te transporteren zonder de kwaliteit te verminderen. Het volgende probleem dat zich aandeed was het transport naar de klemmen toe. Hiervoor werd de verenkelaar bedacht. Dit was hét onderdeel van de machine en een grote uitvinding van Van Den Berg Machinebouw.

De Furora is gereed voor de tulpenmarkt

De Furora is vanaf 2010 na enkele testen klaar voor de tulpenmarkt. De eerste machine in deze markt.

De Furora wordt doorontwikkeld voor meerdere bloemsoorten

Bercomex maakt Furora geschikt voor meerdere bloemsoorten. Onder andere chrysanten, bouvardia’s, lelies en pioenen.

Bercomex brengt de Jumbo Cone op de markt

De Jumbo Cone is een grote klos bindelastiek en bevat vier keer zoveel elastiek als reguliere klossen en geeft daarmee invulling aan de wens van de klant om meer continuïteit in het bloemverwerkingspoces te krijgen.

Bercomex Insights Tool wordt uitgebracht

De Bercomex Insights Tool (BIT) is vanaf 2017 beschikbaar voor klanten. Dit geeft klanten wereldwijd meer inzicht in de productiviteit en kwaliteit van de bloemen die worden verwerkt met een Furora volautomatische bosmachine.

Update Emmervuller

Bercomex brengt een nieuwe reeks emmervullers uit; Bucketfill, Basicfill en Multifill. Deze emmervullers zijn duurzamer en efficiënter dan de eerdere versies. Bovendien is er nu de service op afstand mogelijk.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief: