CloseForm

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief:

“De FloraOptima is een betrouwbaar werkpaard dat doet wat het moet doen”

Hij begon met niks en levert nu, slechts een paar jaar later, snijbloemen aan vierduizend winkels in vier landen. Toen Przemek Pawlak de kans kreeg om voor de Deense Plantas Group in zijn thuisland Polen aan de slag te gaan, greep hij die met beide handen aan. Hij bouwde met zijn team een vaste klantenkring op en koos voor een eigen productielijn. Als klap op de vuurpijl werd door de Plantas Group in 2021 Plantas Poland geopend en geïnvesteerd in verdere uitbreiding.

Plantas Poland levert snijbloemen aan winkels in Polen en de landen daaromheen. Het overgrote deel van de verkoop bestaat uit monoboeketten en een klein deel uit gemengde boeketten en potplanten. Het bedrijf is gevestigd in Rychnow-Kolonia, waar zich een professioneel ingericht magazijn bevindt met een oppervlakte van maar liefst zestienhonderd vierkante meter.

Przemek wil zich onderscheiden door boeketten van hoge kwaliteit te bieden. “Ik lever voornamelijk aan discountshops in kleine en middelgrote steden”, vertelt hij. “Het is voor de eigenaren van deze shops niet eenvoudig om mooie bloemen in te kopen tegen een goede prijs. Bij Plantas Poland staan we voor de uitdaging om daarin de juiste balans te vinden.”

"We hadden nauwelijks tot geen invloed op het verwerkingsproces"

Eigen productielijn…

In de beginperiode werden de boeketten kant-en-klaar ingekocht bij leveranciers. Enerzijds eenvoudig, omdat Przemek niet hoefde om te kijken naar het productieproces. Anderzijds bleek het lastig om iets extra’s toe te voegen. “We hadden nauwelijks tot geen invloed op het verwerkingsproces, waardoor we ons op weinig anders konden onderscheiden dan prijs.”

Om meer grip te krijgen op de kwaliteit en groei van Plantas Poland, werd gekozen voor een eigen productielijn. “We investeerden in de FloraOptima van Bercomex. Deze machine kan snijden, ontbladeren, binden, inhoezen en verzamelen. Een mooie oplossing, zeker in combinatie met de grote flexibiliteit. Van tulpen tot rozen, de machine is in staat om allerlei soorten snijbloemen te verwerken.”

Betrouwbaar werkpaard

Przemek prijst de gebruiksvriendelijkheid van de FloraOptima. “Medewerkers kunnen de instellingen eenvoudig zelf aanpassen. Dat is belangrijk voor ons, omdat we veel verschillende soorten bloemen verwerken.” Storingen zijn er in de afgelopen jaren nauwelijks geweest. “De FloraOptima is een betrouwbaar werkpaard dat doet wat het moet doen.”

Zijn er toch problemen, dan wordt de technische dienst in Nederland ingeschakeld. “De medewerkers denken vaak op afstand mee of sturen onderdelen. Naarmate we onze FloraOptima langer gebruiken, verwacht ik dat we meer ondersteuning nodig hebben. Ik hoop dan ook dat Bercomex meer machines in Polen gaat verkopen, zodat er op termijn misschien een lokale servicevestiging komt.”

Stabiliteit

Hoe Przemek de samenwerking met Bercomex in de toekomst ziet? “Ik wil onder meer kijken naar een machine om te labelen, maar zover is het nu nog niet. Door alle ontwikkelingen in de wereld ligt onze focus eerst op het creëren van meer stabiliteit. Ambitie voor de komende jaren is om grote spelers in de Poolse markt aan onze klantenkring toe te voegen. Het zou mooi zijn als dat lukt.”

"Van tulpen tot rozen, de machine is in staat om allerlei soorten snijbloemen te verwerken"

Klantcase in beeld

 • Lengte indicatie band

  Meedraaiende verticale aanlegband zorgt voor uniformiteit en behoudt van kwaliteit.
 • Inhoezen

  Het inhoesgedeelte is uitgevoerd met Hebo halters voor snelle verwerking.
 • Eenvoudige bediening

  Het intuïtieve touchscreen met het Bercomex software platform toont in een oogopslag status van de bloemenlijn.

Voordelen van de FloraOptima

Bloemverwerking in optima forma

Gebaseerd op jarenlange ervaring. Voor het op hoge snelheid verwerken van uw snijbloemen.

Inzicht in je prestaties

Handige rapportage tool om de productiviteit en kwaliteit te verhogen.

Op maat gemaakt

De bloemenlijn past altijd bij uw bedrijf. Snijden, ontbladeren, binden, inhoezen en verzamelen, ieder component kan worden toegevoegd.

Uniforme bossen

Gemixte of mono boeketten? Geen probleem. Met de FloraOptima altijd een perfect resultaat!

Deze oplossing bij u in de buurt bekijken?

  Wilt u weten of deze machine past bij uw situatie?

  Neem contact op met:

  Peter van Wijk

  Bel 0229 502150
  of stuur een e-mail naar
  sales@bercomex.com

  Deel deze oplossing:

  Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief: